"ПРОЛИЋЕ СЕ КРВ!" Жириновски пре три године предвидео револуцију у Јерменији (ВИДЕО)

Novosti online

25. 02. 2021. у 19:50

ПРОЛИЋЕ СЕ КРВ! Жириновски пре три године предвидео револуцију у Јерменији (ВИДЕО)

Фото: ЕПА

ЛИДЕР ЛДПР Владимир Жириновски предвидео је унутрашњи сукоб у Јерменији пре три године.

- Погледајте Јерменију. Пашињан ће доћи на власт и његов тим, за годину или две доћи ће до пуча, доћи ће екстремисти, радикали, пролиће се крв. А у Јерменији се неће десити ништа добро - рекао је тада руски политичар.

Јерменију потреса нова политичка криза која је избила после неопрезних речи премијера земље Никола Пашињана о руским ракетама „Искандер“.

Криза се погоршала након што је Генералштаб Оружаних снага земље 25. фебруара захтевао оставку јерменског премијера, рекавши да политичко руководство води државу у опасном правцу. Са своје стране, премијер је оптужио војску да покушава да изведе државни удар. 

Поподне су у Јеревану одржани скупови опозиције, као и присталица Пашињана.

Подсетимо, Пашињан је у интервјуу за „1ин.ам“ говорио о ескалацији сукоба у Нагорно-Карабаху у јесен прошле године и том приликом, коментаришући изјаву бившег јерменског председника Сержа Саргсјана да су јерменске снаге могле на самом почетку борбених дејстава да употребе ракете „Искандер“, изнео тврдњу да је успешно дејствовало свега 10 одсто тих ракета. Заменик начелника Генералштаба Тиран Хачатрјан исмејао је ову његову изјаву, додајући да је то неозбиљно. Након тога је шеф владе Хачатрјана разрешио дужности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)