ПОРАСТ БРОЈА ОБОЛЕЛИХ ОД ЈУЖНОАФРИЧКОГ СОЈА: Француска уводи нове мере у граничним областима са Немачком

Танјуг

25. 02. 2021. у 10:01

ФРАНЦУСКА је данас саопштила да ће увести нове мере против Ковид-19 за подручје које се граничи са Немачком како би покушала да заустави ширење нових сојева коронавируса у француској регији Мозел, преноси Ројтерс.

ПОРАСТ БРОЈА ОБОЛЕЛИХ ОД ЈУЖНОАФРИЧКОГ СОЈА: Француска уводи нове мере у граничним областима са Немачком

Фото Танјуг-АП

Агенција наводи да су француски министри за европске послове и здравство у заједничкој изјави најавили да ће прекограничним радницима који су до сада били изузети од мера, бити потребан негативан ПЦР тест да би прошли ако путују из разлога који нису повезани са њиховим послом.

Министри су саопштили и да ће рад од куће такође бити подстакнут у тој области у циљу заједничких напора Француске и Немачке да пронађу начине да спрече затварање заједничке границе који ће подразумевати и заједничке француско-немачке полицијске контроле, али и убрзавање програма вакцинације Француске у овом региону и појачано тестирање.

Ројтерс преноси да је француска област Мозел, на граници са Немачком и Луксембургом, забележила нагли пораст јужноафричког соја корона вируса, што је подстакло регионалне власти да затраже проглашење локалног закључавања, којем се Париз до сада опирао.

Француси председник Емануел Макрон непрекидно се залаже за то да унутрашње границе између земаља ЕУ остану отворене током пандемије, а сукобио се са Немачком прошле године након што је Берлин без много оклевања затворио границе током првог таласа, наводи агенција.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)