НОВИ ПОТРЕСИ У ЈЕРМЕНИЈИ: Пашињан сменио начелника Генералштаба

Novosti online

25. 02. 2021. у 09:57

НОВИ ПОТРЕСИ У ЈЕРМЕНИЈИ: Пашињан сменио начелника Генералштаба

Фото: UNTV via AP

ПРЕМИЈЕР Јерменије Никол Пашињан сменио је начелника Генералштаба Оружаних снага, генерал-пуковника Оника Гаспарјана који је заједно са 40 високих официра затражио његову оставку.

- Данас сам донео одлуку да сменим начелника Генералштаба и његовог првог заменика. Министар одбране већ спрема одговарајућу одлуку о именовању новог шефа Генералштаба и његовог заменика - саопштио је Пашињан у обраћању нацији.

Он је саопштио да ће разлог за смену високих војних званичника саопштити на централном тргу у Јеревану, где је позвао своје присталице на митинг.

- Сада је најважнији задатак - сачувати грађанску и народну власт - додао је премијер.

Раније је Генералштаб војске Јерменије затражио оставку премијера Николе Пашињана. Он је то назвао покушајем војног удара.

- Премијер и Влада Јерменије нису у стању да доносе адекватне одлуке у овој кризној и судбоносној за јерменски народ ситуацији. У вези са насталом ситуацијом Оружане снаге Јерменије захтевају оставку премијера и Владе Јерменије, истовремено упозоравају на уздржаност од примене силе против народа, чија деца су погинула, бранећи отаџбину и Карабах - наводи се у саопштењу Генералштаба Оружаних снага Јерменије.

Дан раније је председник Јерменије Армен Саркисјан на предлог Пашињана сменио првог заменика начелника Генералштаба Тирана Хачатрјана.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)