ПРЕКО 30 ХИЉАДА ЗАРАЖЕНИХ ЗА ЈЕДАН ДАН: Преминуло је 277 пацијената

Горан Чворовић - Специјални дописник из Париза

24. 02. 2021. у 21:30

ПРЕКО 30 ХИЉАДА ЗАРАЖЕНИХ ЗА ЈЕДАН ДАН:  Преминуло је 277 пацијената

Фото: ЕПА

ЧАК 31.519 људи заразило се у Француској за само један дан од корона вируса. Истовремено, преминуло је 277 пацијената.

Епидемија добија на интезитету, и поред тога што је на снази полицијски час од чак 12 сати дневно, а деца притом не иду у школу, јер су на зимском распусту.

Очигледно је да је спора кампања вакцинисања разлог за забринутост. Француска министарка за индустрију Ањес Паније Ринаше је, међутим, поручила да ће земља до јуна испунити план од 15 милиона вакцинисаних људи из угрожених категорија.

Али, остаје нејасно како је прављен такав план, кад је, на пример, Велика Британија до сада, са десет милиона мање житеља, већ испред тог "јунског" плана за Француску и вакцинисала је 18,5 милиона. У САД, вакцину је до сада примило 65 милиона људи, а у Француској, са пет пута мање житеља, свега 3,8 милиона.

Очигледно је да улогу у томе игра и чињеница да француске компаније нису ни близу тога да направе сопствену вакцину. Такође, подбацио је и "набавни" систем ЕУ.

Овде се и даље вакцинишу категорије старије од 75 година, а само због тога што се "астразенека" не даје људима старијима од 65, од сутра ће моћи да је користе и они старости од 50 до 64 године, али само са кормобидитетом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)