ПУТИН САОПШТИО ШОКАНТНУ ИНФОРМАЦИЈУ: Стране тајне службе и терористи сарађују, имају језиви циљ

Новости онлине

24. 02. 2021. у 19:22

ТАЈНЕ службе западних земаља желе да искористе терористичке организације за слабљење Русије, рекао је данас руски председник Владимир Путин.

ПУТИН САОПШТИО ШОКАНТНУ ИНФОРМАЦИЈУ: Стране тајне службе и терористи сарађују, имају језиви циљ

Фото: ЕПА

Он се састао са одбором Федералне службе безбедности, и подсетио је да су прошле године специјалне службе Руске Федерације уништиле последњу организовану терористичку групу која је чинила злочине у Чеченији и Ингушетији.

У овом тренутку, рекао је Путин, у току су превентивне акције са циљем неутралисања милитаната даље од граница Русије, истакавши као пример борбу са терористима у Сирији.

- Желео бих да приметим да су 2020. године спречена 72 терористичка напада. То је чак за четвртину више него годину дана раније. Такви статистички подаци нам указују да је у већини случајева могуће открити планове терориста и у фази припреме напада. Али бројке нам такође показују да милитанти на сваки начин желе да обнове своју активност - рекао је Путин, а преноси Радио Спутњик на руском језику.

Руски председник је нагласио да је данас важно не само идентификовати и елиминисати терористичке ћелије, већ и анализирати и предвидети ситуацију, зато што вође тих опасних организација непрестано мењају тактику и користе нове начине за промоцију својих погубних идеја.

- Молим вас да обратите посебну пажњу на стварање контаката између терористичких група и страних специјалних служби. То сви добро знате, и нажалост терористи користе такве везе - рекао је Путин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)