НОВИ РУСКИ АМФИБИЈСКИ ТЕНК: „Спрут-СДМ1“ ватрена моћ Т90 на телу БМП 3 (ВИДЕО)

Новости онлине

22. 02. 2021. у 17:04

НАЈНОВИЈИ самоходни амфибијски тенк „Спрут-СДМ1“, произведен у „Курганмашзаводу“, који је у саставу „Ростеха“, приказан је на међународној војно-техничкој изложби „ИДЕКС-2021“ у Абу Дабију.

НОВИ РУСКИ АМФИБИЈСКИ ТЕНК: „Спрут-СДМ1“ ватрена моћ Т90 на телу БМП 3 (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен

„Холдинг 'Високопрецизни комплекси' представио је најновији лаки амфибијски тенк 'Спрут-СДМ1' на изложби 'ИДЕКС-2021'. Тенк је представљен у виду модела и јасно приказује спољни изглед и функционалност“, рекли су у компанији.

„Спрут-СДМ1“ има топ 2А75 калибра 125 милиметара и по ватреној снази одговара тенку Т-90МС. Систем предвиђа употребу савремених оклопних поткалибара, кумулативних, експлозивних граната, као и муниције са даљинском детонацијом.

Ефективни домет је до пет километара.

Како је навео извршни директор „Курганмашзавода“ Петар Тјуков „Спрут-СДМ1“ је данас јединствен примерак савременог лаког тенка.

Према склопу и деловима, као и по моторно-трансмисионом одељку, „Спрут-СДМ1“ је једнак борбеном пешадијском возилу БМП-3 и десантном борбеном возилу БМД-4М. Дизел мотор УТД-29 од 500 коњских снага развија снагу потребну за покретање борбеног возила од 18 тона са посадом од троје људи, до 70 километара на час на копну и до десет километара на час на води.

Тренутно се врше државна испитивања тенка „СПРУТ-СДМ1“.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)