НЕ ОДУСТАЈУ: Пољска и Украјина позвале Бајдена да стави тачку на „Северни ток 2“ - "Москва се налази у опасној близини!"

Новости онлајн

22. 02. 2021. у 12:06

ШЕФОВИ дипломатија Пољске и Украјине, Згубњев Рау и Дмитриј Кулеба, позвали су америчког председника Џозефа Бајдена да стави тачку на изградњу „Северног тока 2“.

НЕ ОДУСТАЈУ: Пољска и Украјина позвале Бајдена да стави тачку на „Северни ток 2“ - Москва се налази у опасној близини!

Foto AP

Између осталог, како преноси „Политико“, Рау и Кулеба су саопштили да Русија користи енергетику као моћно оружје на међународној арени. По мишљењу министара, Москва се налази у „опасној близини“ и при крају завршетка „Северног тока 2“, пошто су јој „дозволили да оде сувише далеко“ у томе, без обзира на упозорења Варшаве и Кијева.

Они су нагласили да ће гасовод ојача контролу Русије над испорукама гаса Европи, чиме ће уверити украјинску јавност да Запад не брине о сопственим принципима, нити безбедности и процвату Украјине.

- Позивамо председника САД Џозефа Бајдена да искористи сва средства која су му на располагању како би се спречио завршетак пројекта - наводи се у тексту.

Рау и Кулеба су изразили увереност да је став Вашингтона од пресудне важности за реализацију пројекта, у позадини немачке подршке гасоводу.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)