ИЗМИШЉОТИНАМА О НАВАЉНОМ "ОБУЗДАВАЈУ" РУСИЈУ: Причама о тровању правдају милитаризацију буџета земаља НАТО

Новости онлине

19. 02. 2021. у 13:37

ИЗМИШЉОТИНАМА О НАВАЉНОМ ОБУЗДАВАЈУ РУСИЈУ: Причама о тровању правдају милитаризацију буџета земаља НАТО

Фото: Прес служба суда

ЗАПАД је измислио причу о наводном тровању блогера и опозиционара Алексеја Наваљног како би очувао слику руске агресије, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

- Измишљена је прича о наводном тровању Наваљног хемијским оружјем и све је то приписано Москви. Све је банално, управо тако. И та прича поново враћа јавно мњење у земљама Запада на фактор наводне агресије Русије и преводи политиколошку мисао на колосек како Русију треба и даље обуздавати, објашњава зашто треба поступити тако а не другачије и зашто је потребно буџете НАТО прилагодити још већој милитаризацији - рекла је Захарова

Подсетимо, Наваљном је 20. августа позлило на лету из Томска у Москву. Авион је хитно слетео у Омску. Опозициони лидер превезен је у болницу, где је пао у кому. У почетку се претпостављало да је Наваљни отрован нечим што му је сипано у чај на аеродрому. Лекари болнице у Омску су потом саопштили да му је здравствено стање стабилно и да, према резултатима обављених испитивања, код Наваљног нису пронађени знаци тровања.

На захтев породице, блогер је 22. августа из Омска пребачен на клинику у Берлину. Немачка влада је 2. септембра, позивајући се на лабораторију Бундесвера, саопштила да је руски опозиционар Алексеј Наваљни отрован супстанцом из групе хемијских бојних отрова „Новичок“.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)