ИЗРАЕЛ УВОДИ КОВИД БЕЏЕВЕ: Ко је вакцинисан - може нормално да се креће

Танјуг

17. 02. 2021. у 12:53

ВИШЕ од четири милиона вакцинисаних Израелаца би могло да носи "ковид значку", како би могли да једу у ресторанима, иду на концерте или у теретане.

ИЗРАЕЛ УВОДИ КОВИД БЕЏЕВЕ: Ко је вакцинисан - може нормално да се креће

Фото: Танјуг/АП Пхото

Како преноси Тајмс оф Израел, "светски шампион у имунизацији против ковида је кренуо у контроверзни пројекат са беџевима, којим се омогућава приступ теретанама, ресторанима и концертима".

Уз висок проценат вакцинисаног становништва, власти планирају да од недеље постепено поново отворе теретане, музеје, тржне центре, ресторане и кафиће, али то неће важити за све.

Љубичасти беџеви ће значити да особе или нису примиле вакцину или су добиле једну дозу, а зелене беџеве ће добити особе које су добиле другу дозу или су прележали ковид.

- Идемо даље са одговорним мерама типа, ''ако сте ревакцинисани, можете да уђете''", рекао је министар одбране Бени Ганц о новим мерама, које би, како наводи Тајмс оф Израел, могле да буду тешке за спровођење у предузећима.

Поред беџева, ревакцинисани Израелци могу да добију и "зелени пасош", који им омогућава да поново уђу у земљу након путовања у иностранство, без проласка кроз карантин, али се и даље тражи негативан тест на ковид.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)