ЖАО МИ ЈЕ ШТО НИСМО РЕКЛИ КАКВО ЈЕ ПРАВО СТАЊЕ: Куомо објавио да се каснило са подацима о броју умрлих у старачким домовима

Тањуг

16. 02. 2021. у 17:07

ЖАО МИ ЈЕ ШТО НИСМО РЕКЛИ КАКВО ЈЕ ПРАВО СТАЊЕ: Куомо објавио да се каснило са подацима о броју умрлих у старачким домовима

Фото: Танјуг АП

ГУВЕРНЕР Њујорка Ендрју Куомо је изразио жаљење што његова администрација није давала право стање о броју умрлих у старачким домовима, објаснивши да се у ствари каснило са тим подацима.

Наиме, како је објаснио, министарство здравља државе Њујорк одложило је захтев посланика да се дају тачни подаци о броју преминулих од ковида, јер је његова администрација одлучила да се фокусира на податке из министарства правде.

- Оба државна дома су на време обавештена о овоме - рекао је Куомо, а пренео СиЕнЕн.

- То је допринело дезинформацијама и теоријама завере и сада су људи остављени са питањем: ''Да ли је мој ближњи морао да умре''? То је страшно питање које једна особа може да постави. Желим да сви знају да смо урадили све што смо могли, све је урађено у најбољем интересу - додао је Куомо.

Више од 15.000 људи је преминуло у њујоршким старачким домовима од ковида, али је прошлог месеца држава објавила да је у тим установама умрло 8.500, наводи Ројтерс.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)