НАТО НАСТАВЉА ДА ПРОВОЦИРА: Нови Столтенбергов захтев ће разбеснети Русију

Novosti online

15. 02. 2021. у 18:04

НАТО НАСТАВЉА ДА ПРОВОЦИРА: Нови Столтенбергов захтев ће разбеснети Русију

Фото: Танјуг/АП

МИНИСТРИ одбране држава-чланица НАТО-а ће током видео-конференције 17-18. фебруара разговарати о повећању финансирања војних активности Алијансе у близини руских граница, саопштио је генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг уочи конференције.

„Намеравам да предложим да се повећа финансирање наше основне активности обуздавања и одбране. То ће омогућити да се подржи распоређивање наших снага и борбених група на источном ободу Алијансе“, изјавио је он.

Министри одбране НАТО-а ће почети припрему нове стратешке концепције Алијансе.

„Предлажем министрима да почнемо разговоре о мојој иницијативи „НАТО-2030“ у оквиру припрема за предстојећи самит НАТО-а“, изјавио је Столтенберг.

Иницијатива „НАТО-2030“ - комплекс припремљеног материјала за нову стратешку концепцију Алијансе која ће бити усвојена ове године.

Поред тога, министри ће разговарати о војном присуству НАТО-а у Ираку.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Mustafa Strašni

16.02.2021. 02:16

Pazite gospodo iz NATO PAKTA da vi ne ostanete obuzdani i zauzdani. Kinezi su trenutno i jači od vas, budite sigurni, a Rusi imaju nuklearno oružje koje ne možete da zaustavite. To je ono za šta se zna, a možete mislit šta sve imaju što niko ne zna osim njih..... Tako da, pa pa...