"СВИ ЖЕЛЕ ДА СЕ ИЗВУЧЕМО ИЗ ОВОГА БРЗО И БЕЗБЕДНО": Да ли ће Велика Британија изаћи из затварања због епидемије?

Танјуг

15. 02. 2021. у 10:38

СВИ ЖЕЛЕ ДА СЕ ИЗВУЧЕМО ИЗ ОВОГА БРЗО И БЕЗБЕДНО: Да ли ће Велика Британија изаћи из затварања због епидемије?

Фото: АП

БРИТАНСКИ министар здравља Мет Хенкок најавио је данас да ће премијер Борис Џонсон ове недеље донети одлуку о томе колико брзо земља може изаћи из затварања због епидемије ковид-19, преноси Ројтерс.

Агенција наводи да је с обзиром да је скоро четвртина становништва Велике Британије у овом тренутку имунизована првом дозом ковид вакцине, Џонсон под притиском неких посланика и предузећа да поново отвори економију и ублажи епидемиолошке мере, али министар здравља сматра да су бројеви смртних случајева и пријема у болнице и даље превисоки.

- Морамо да погледамо податке. Сви желе да се извучемо из овога и брзо и безбедно, а и једно и друго је подједнако важно. О томе ћемо одлучивати ове недеље пре него премијер од 22. фебруара изнесе смернице за попуштање мера - изјавио је Хенкок за „Скај Њуз“ , преноси Ројтерс.

Британија је до сада вакцинисала преко 15 милиона људи првом дозом, а 537. 715 другом дозом, што је најбржа имунизација према броју становника у било којој великој држави, али земља има пети највећи званични број преминулих од последица Ковид 19 на свету, тренутно 117. 166, након САД, Бразила, Мексика и Индије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)