ЗАР ЈЕ НА ОВО СПАЛА ИСЛАМСКА ДРЖАВА: Бомбаш самоубица кренуо у напад, случајно разнео целу своју јединицу

Новости онлине/Ђ. М.

13. 02. 2021. у 21:40

ЗАР ЈЕ НА ОВО СПАЛА ИСЛАМСКА ДРЖАВА: Бомбаш самоубица кренуо у напад, случајно разнео целу своју јединицу

Фото: AP Photo via militant website, File

НАЈМАЊЕ двадесет терориста Исламске државе погинуло је у централној ирачкој провинцији Саладин када је одлетео у ваздух њихов аутомобил крцат експлозивом.

Командант Џабар ал-Дараџи је званично саопштио да је терориста који је требао да изврши самоубилачки напад случајно детонирао бомбу тик поред својих сабораца.

- Пре него што је напустио скровиштe Исламске државе, бомбаш самоубица је притиснуо сирену на волану у знак поздрава својим друговима. Заборавио је да је дугме за сирену било детонатор за експлозив, и тиме је збрисао групу својих сабораца - рекао је генерал Ал-Дараџи, а преноси Саут Фронт.

Аутомобил је требао да се залети на контролни пункт ирачке савезне полиције у области Ал-Џалам Самара јужно од округа Ал-Даур.

Ову несрећу су многи окарактерисали као случај божије правде, али је она и озбиљан ударац за ћелије Исламске државе које се труде да дестабилизују Ирак.

Исламска држава од почетка године појачава нападе у централном ираку. Терористи су 21. јануара у такозваном "двоструком нападу" ("double tap") у Багдаду убили 34 особе, и ранили још 110.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)