СНЕЖНА МЕЋАВА У МОСКВИ: 60.000 комуналаца чисти град (ФОТО)

Танјуг

12. 02. 2021. у 21:34

ЈАКА мећава обрушила се данас на Москву, а више од 60.000 комуналаца и 13.500 возила специјалне технике даноноћно чисти улице и односе снег на места где се топи, пречишћава и убацује у реке.

СНЕЖНА МЕЋАВА У МОСКВИ: 60.000 комуналаца чисти град (ФОТО)

Фото: Танјуг/АП

Тако московске комуналне службе покушавају да спрече колапс који би могао да настане, јер се очекује са ће до суботе пасти више од 35 центиметара снега, а до понедељка би висина снежног прекривача могла бити већа од пола метра.

Снег удара у лице, хладноћа леди дах, возачи не могу да контролишу возила на леду, а већина Московљана, која је јутрос на посао кренула аутомобилима, каснила је на своје одредиште, преноси Спутњик.

Због поледице и смањене видљивости, на возаче се апелује да буду обазриви, да не возе брзо и да држе растојање.

Улице су завејане, комуналне службе непрестано раде, а саобраћај се одвија успорено и отежано.

Корисници друштвених мрежа активно коментаришу и објављују фотографије, а временске (не)прилике једни виде као „апокалипсу“, док други говоре о „зимској идили“ и „зимским чаролијама“, пише Спутњик.

Снегу се највише радују деца и љубитељи зимских спортова, који планирају да викенд проведу на скијалиштима у околини Москве или у градским парковима.

Ради се без прекида, али пошто снег не престаје да пада, тешко да постижу.

У граду непрекидно ради 56 стационираних „топионица“, а такође и 38 мобилних „топионица“ снега - специјалних возила која топе и пречишћавају снег „у ходу“.

Улицама непрестано пролазе и вакуумски усисивачи и мања механизација, али и „тешка машинерија“.

Механизовано се отопљава и лед на коловозима и тротоарима, а снег се извози и на специјалне депоније.

Читаве бригаде људи рашчишћавају снег и у двориштима зграда и паркинзима, а након што снежна стихија прође радиће се и на чишћењу кровова.

Последњи пут Московљани су овако велики снег видели 2018. године, а овог пута мећаву је у Москву донео балкански циклон „Волкер".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)