ПОЗИВ НА ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Украјина понудила НАТО-у да користи ваздушни простор изнад Крима

Novosti online

10. 02. 2021. у 14:30

УКРАЈИНА предлаже НАТО-у да користи ваздушни простор изнад Крима за своје операције, изјавио је министар за инфраструктуру Украјине Владислав Криклиј.

ПОЗИВ НА ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Украјина понудила НАТО-у да користи ваздушни простор изнад Крима

Фото: УСАФ твитер

Министар је током састанка са замеником генералног секретара НАТО-а за одбрамбену политику и планирање Патриком Тернером рекао да се Украјина држи курса интеграција у евроатлантске системе колективне безбедности и да је једно од најважнијих питања – размена података о ваздушном саобраћају.

- Узимајући у обзир ажурирани билтен о безбедност летова EASA (Европска агенција за ваздухопловну безбедност) у Симферопољском региону контроле лета и укидања ограничења Федералне управе за цивилну авијацију САД за летове у Симферопољском подручју, предлажемо да се тај део ваздушног простора користи за ваздушне операције НАТО-а: за транспорт снага, опреме, терета и томе слично. Надамо се на подршку НАТО-а у праћењу ваздушне ситуације дуж руске границе - преноси речи Криклија прес-служба Министарства инфраструктуре.

Владислав Криклиј и Патрик Тернер имали су састанак током радне посете украјинске владине делегације Бриселу на челу са премијером Денисом Шмигаљом.

Подсетимо, Крим је постао део Русије 2014. године, након референдума на којем је убедљива већина становника овог полуострва гласала за улазак у састав Руске Федерације.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

prellee

10.02.2021. 20:54

Fašizam je tamo napravljen nelegitimnom promjenom vlasti, kako se kasnije ispostavilo uz obimnu podršku Zapada a naročito US, pojedinih demokratskih lidera iz US koji su vidjeli šansu da se na patnji naroda Ukrajine obogate, a forsiranjem bad emocija Ukrajinaca prema Rusima. Na kraju su to spoljni faktori uspjeli a Ukrajinci su platili cijenu, SVOJIM ŽRTVAMA. Sad je to teško promjeniti, ali je sigurno moguće. Bolje danas nego sutra. Ekstremne elemente Ukrajinci moraju obuzdati i poslati na mjesto koje im pripada.Želim Ukrajinskom narodu da u tome uspije, niko to ne može rješiti osim njih sami. US sigurno neće! Jedno mi je drago, sad ćemo mi naplaćivati taxu za transport plina kroz Srbiju. Sad bi Ukrajinci da ratuju, a Bajden ih mnogo voli, baš MNOGO.Prodaće im najsavremenije oružje za ubijanje žive sile i uništavanje materijalnih dobara.