ПОГИНУЛО ПЕТ ДРЖАВНИХ СЛУЖБЕНИКА: Серија напада у Кабулу, експлодирала бомба и отворена ватра на Министарство

Тањуг

09. 02. 2021. у 12:55

У СЕРИЈИ напада изведених данас у Авганистану погинуло је пет државних службеника и четири полицајца, изјавили су званичници.

ПОГИНУЛО ПЕТ ДРЖАВНИХ СЛУЖБЕНИКА: Серија напада у Кабулу, експлодирала бомба и отворена ватра на Министарство

Фото: Танјуг/АП Пхото

За сада нико није преузео одговорност за нападе, пренео је АП.

У главном граду Кабулу наоружани нападачи отворили су ватру у насељу Баг-е Дауд и убили четворицу запослених у Министарству за рурални развој, изјавио је Фердавс Фарамарз, портпарол шефа градске полиције.

Неколико сати након напада, председничка палата је у саопштењу навела да је мета напада био Реиаз Ахмад Калил, вршилац дужности провинцијског директора одељења за рурални развој провинције Маидан Вардак, који је погинуо у нападу.

Фарамарз је рекао и да је у Кабулу експлодирала лепљива бомба причвршћена за аутомобил и да је у тој експлозији погинуо још један владин службеник.

Према наводима Министарства спољних послова, то је био њихов аутомобил, а један од возача у Министарству убијен је у том нападу.

У округу Зенда Јан, у западној провинцији Херат, погинула су четири полицајца, а један је рањен када је њихово возило налетело на бомбу постављену на путу, изјавио је Вахид Катали, гувернер провинције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)