САМОУБИСТВО ИЗ БИЗАРНОГ РАЗЛОГА: Због грешке апликације, младић (20) мислио да је изгубио огроман новац

Novosti online

09. 02. 2021. у 08:25

САМОУБИСТВО ИЗ БИЗАРНОГ РАЗЛОГА: Због грешке апликације, младић (20) мислио да је изгубио огроман новац

Фото: Твитер

ДВАДЕСЕТОГОДИШЊИ Алекс Кернс убио се прошлог јуна погрешно верујући да је изгубио скоро 750.000 америчких долара ризичном опкладом на Робинхуду, апликацију за трговање акцијама у којој је почео да тргује као тинејџер.

Његови родитељи планирају да у понедељак поднесу тужбу, оптужујући Робинхуд за неправду, непажњу и неправедну пословну праксу.

Иако је мисија компаније да се заложи за малог човека и "демократизује финансије", Алексова мајка и отац кажу у тужби да је Робинхуд циљао на младе и неискусне купце, а затим их натерао да се укључе у ризичне трговинске праксе. А када је тим инвеститорима била потребна помоћ - као што је то чинио и Алекс дан кад је умро - Робинхуд није пружио "значајну корисничку подршку", каже се у тужби.

Алекс је почео са сопственом уштеђевином. То је био "новац баке и деде", рекао је Дан Кернс, од рођенданских поклона и готовине уштеђене од његовог летачког спасилачког посла. "Сви су рекли да је можда имао уштеђевону од 5.000 долара".

Али Дан и Дороти Кернс нису схватили да је Робинхуд такође одобрио Алексу да купује и продаје опције, ризичан финансијски инструмент са потенцијалом за велике губитке.

- Не разумем како су уопште дозволили да се то догоди - рекао је Дан Кернс.

Дана 11. јуна 2020. добио је обавештење да је у минусу 750.000 долара, а затим и захтев за подмири бар 170.000 долара дуга. На мејл упућен компанији, дтигао је аутоматски одговор. Касније тог дана Алекс се убио.

Дан касније стигао је и одговор компаније да је у питању грешка и да не дугује ни долар.

(CBS News)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)