БИТАНИЈА ХОЋЕ ЗАШТИТУ ОД МУТАЦИЈА: Купују још 50 милиона вакцина од CureVac-а

Танјуг

08. 02. 2021. у 20:07

БРИТАНСКИ министар здравља Мет Хенкок потврдио је данас да је његова земља договорила почетну испоруку од 50 милиона доза вакцина за нове сојеве корона вируса и нагласио да сва испитивања указују да је имунизација постојећим вакцинама имала неки ефекат против нових мутација корона вируса.

БИТАНИЈА ХОЋЕ ЗАШТИТУ ОД МУТАЦИЈА: Купују још 50 милиона вакцина од CureVac-а

Фото Танјуг

"Имамо доказе да постојеће вакцине имају одређени ефекат против нових сојева, посебно у спречавању озбиљних обољевања и смртности од ковида 19", рекао је Хенкок на конференцији за новинаре, преноси Ројтерс.

Он је потврдио да је Велика Британија склопила партнерство са немачком компанијом "CureVac" за развој вакцина које се могу брзо прилагодити новим сојевима вируса.

"Договорили смо почетно снабдевање од 50 милиона доза које ћемо додати на количину од 400 милиона доза колико већ имамо уговорено," рекао је британски министар.

Немачки произвођач "CureVac" потврдио је прошле недеље да заједно са британским фармацеутским концерном "Glaxosmithkline“ (GSK) ради на мРНК вакцинама, које би штитиле од нових сојева корона вируса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)