НОВИ СОЈ КОРОНЕ ЗАРАЗИО И ВАКЦИНИСАНЕ: Оболео 21 штићеник у италијанском дому за старе

Милица Остојић - Специјално за "Новости" из Рима

08. 02. 2021. у 16:46

НОВИ СОЈ КОРОНЕ ЗАРАЗИО И ВАКЦИНИСАНЕ: Оболео 21 штићеник у италијанском дому за старе

Фото ЕПА

У СТАРАЧКОМ дому у провинцији Модена откривено је да је 21 особа заражена новим сојем корона вируса, и то након вакцинисања свеукопног особља и корисника ове установе.

Наиме, они су вакцинисани 11. јануара, а други круг имунизације уследио је 1. фебруара, а потом је известан број особа показао симптоме који се повезују са Ковидом-19, након три дана од друге дозе, урађен је тампон тест и, једна трећина корисника дома је била позитивна.

Шта се заправо догодило разматрају струњаци за корону, јер су те особе примиле Фајзерову вакцину. Они су били у контакту са вирусом дан пре другог круга вакцинисања или само који дан пре ревакцинације.

Лекари упозоравају на опрез између два вакцинисања, као и најмање седам дана након ревакцинације строго придржавање свих заштитних мера, јер се имунитет не ствара одмах  након вакцинисања.

Такво упозорење у Италији више је него значајно јер је у више региона евидентриран нови сој енглеске варијанте вируса, а забрињавајуће вести стижу из ЕУ, након једног случаја из Немачке, у близини Оснабрика, где се такође у старачком дому након другог круга вакцинисања појавило 14 позитивних на корона вирус и то на онај енглеске варијанте, такође вакцинисани Фајзеровом вакцином.

У Италији креће кампања да се организује вакцинисање 24 сата дневно и достигне број од 250.000 вакцинисаних у једном дану, била би то реч о једној „колосалној операцији“ али је евидентно да у Италији за сада, нема довољно вакцина за такав масовни подухват, који подразумева и организацију коју држава још није успела да направи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)