ЕРДОГАНОВО ПИСМО ИЗ ЗАТВОРА УГЛЕДАЛО СВЕТЛОСТ ДАНА: Откривено коме је писао и где се налазило 22 године (ФОТО)

Novosti online

08. 02. 2021. у 13:55

ПИСМО које је садашњи турски председник Реџеп Тајип Ердоган написао док је био у затвору 1999. године, појавило се после скоро 22 године.

ЕРДОГАНОВО ПИСМО ИЗ ЗАТВОРА УГЛЕДАЛО СВЕТЛОСТ ДАНА: Откривено коме је писао и где се налазило 22 године (ФОТО)

Foto AP

Писмо је откривено после смрти песника Ахмета Тевфика Озана, коме је и упућено, преносе турски медији.

Ердоган је провео четири месеца у затвору током 1999. године. Осуђен је због „позивања на насиље и религијску и расну мржњу“ током демонстрација против забране његове партије годину дана раније, када је био градоначелник Истанбула, због чега је морао да напусти ту позицију..

Док је боравио у затвору, Ердоган се дописивао са песником, а његово својеручно писмо сада је обелоданио песников син, после његове смрти.

- Драги др Озан, примио сам ваше радове које сте ми послали. Хвала вам. Овим путем желим нека нас Алах поздрави, помилује и благослови. Налазимо се на привременом месту. Нека вас Алах чува - написао је Ердоган.

Мехмет Сејда Озан, песников син и професор на Ерцијес универзитету, навео је да је писмо нађено међу важним документима које су сређивали после очеве смрти.

- Раније нам је спомињао то писмо, али није говорио детаље. Били смо веома изненађени када смо га видели. Мој отац му је написао писмо подршке, али његову копију нисмо могли да нађемо. Потом му је председник одговорио писмом захвалности - рекао је Озан.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)