ДОБРЕ ВЕСТИ: Вакцина против јужноафричког соја вируса корона до јесени

Тањуг

07. 02. 2021. у 14:36

НОВА вакцина која може да се успешно избори са јужноафричким сојем ковида, могла би да се појави до јесени, рекла је данас вођа тима који је направио вакцину Универзитета Оксфорд и АстраЗенеке, Сара Гилберт.

ДОБРЕ ВЕСТИ: Вакцина против јужноафричког соја вируса корона до јесени

Фото: ЕПА

Професорка Гилберт је за БиБиСи изјавила да вакцини не треба много времена да се адаптира на промене, а истраживачи већ раде на новој верзији вакцине како би направили јачи имуни одговор на мутирани тип ковида из Јужне Африке.

Ова информација је дошла након студије, још непотпуне, у којој се наводи да АстраЗенека/Оксфорд вакцина пружа слабију заштиту од јужноафричког соја, али и даље штити особе да не добију тежи облик ковида.

Лист Индепендент додаје да је министар здравља Велике Британије Мет Хенкок апеловао на компаније са више од 50 запослених, који морају да долазе на радна места, да се пријаве за брзе антиген тестове.

Влада се нада да ће "нормализовати тестирања на радним местима, како у јавном, тако и у приватном сектору", како би регистровала што више асимптоматских случајева ковида.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)