УЛИЦЕ ПРИПАДАЈУ НАРОДУ: Протести у Тунису, демонстранти пробили кордон (ФОТО)

Тањуг

07. 02. 2021. у 07:43

"НЕМА више страха“, „Улице припадају народу“, неке су од парола које су се могле чути на протесту у Тунису, када су на хиљаде грађана изашло на улице главног града и пробиле безбедносни кордон како би обележиле годишњицу погибије политичког лидера левице Чокрија Балаида.

УЛИЦЕ ПРИПАДАЈУ НАРОДУ: Протести у Тунису, демонстранти пробили кордон (ФОТО)

Фото: ЕПА

Тунис је запао у хаос када је 6. фебруара 2013. године, недалеко од своје куће, ликвидиран Белади, а само шест месеци касније и други политичар левице Мохамед Брахми, јавља АП, додајући да за ова убиства, до сада нико није осуђен.

Лидер Радничке партије Хама Хамами оптужио је за ове ликвидације исламску странку Енада, која је била на власти у време убистава.

Полиција је раније данас затворила велико подручје у централном делу Туниса и блокирала путеве како би спречила најављени протест који подржава и највећи раднички синдикат у земљи УГТТ, пренео је Ројтерс.

У Тунису се од средине јануара готово свакодневно одржавају протести, а демонстрације су почеле обележавањем годишњице револуције у Тунису која је 2011. године подстакла побуне широм региона познате као „Арапско пролеће“.

Поред спорадичних сукоба, на протестима је до сада ухапшено преко хиљаду људи, а незадовољство грађана све више изазивају бројна привођења и злостављања притвореника, што министарство унутрашњих послова демантује.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)