ЖЕСТОК ОДГОВОР НА НАПАД ТУРСКИХ СНАГА: На нишану важна постројења - све у диму док пролази конвој Руса (ВИДЕО)

Novosti online

06. 02. 2021. у 09:40

ЖЕСТОК ОДГОВОР НА НАПАД ТУРСКИХ СНАГА: На нишану важна постројења - све у диму док пролази конвој Руса (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

СИРИЈСКЕ демократске снаге (СДФ) извршиле су нападе на турске оружане снаге у северној Раки, који су били одговор на континуирано гранатирање и нападе на Ајн Ису.

На видео снимку који је објавила Хавар новинска агенција (АНХА) виде се снајпери СДФ како уништавају топлотни систем уграђен на торњу турске постаје у близини града Му'алак, северозападно од Ајн Исе.

На видео снимку се такође види уништавање тешког наоружања, највероватније противавионског топа АЗП С-60, од стране СДФ бораца у предграђу Ајн Исе.

Дан раније, турске снаге гранатирале су положаје СДФ у Ајн Иси и њеним периферијима.

Агенција је поделила снимак на којем се види како минобацачи гађају мете у тренутку када конвој руских оружаних снага пролази туда.

Неколико јединица руске војне полиције и Сиријске арапске војске (САА) распоређено је око Ајн Исе и у другим деловима североисточне Сирије, како би надгледали подручје у којем је на снази прекид ватре између турских снага и СДФ.  

Турске снаге појачале су нападе на Ајн Исе пре неколико месеци.

СДФ не слушају упозорења Руса и одбили су њихов захтев да град који су заузели предају. Као резултат свега ситуација око града је и даље нестабилна.

Више вести можете читати КЛИКОМ ОВДЕ.

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)