БУДИМ СЕ НОЋУ И РАЗМИШЉАМ О СВЕМУ: Меркел о ситуацији са короном

Танјуг

05. 02. 2021. у 01:10

НЕМАЧКА канцеларка Ангела Меркел изјавила је да је време пандемије веома тешко и да је потребно сачувати опрез иако се у борби против корона вируса види светло на крају тунела.

БУДИМ СЕ НОЋУ И РАЗМИШЉАМ О СВЕМУ: Меркел о ситуацији са короном

Фото: Принтсцреен/Јутјуб/ FOCUS Online

У необично личном интервјуу за РТЛ/НТВ у четвртак увече Меркел је рекла да зна да многи људи страхују за свој живот због пандемије и да је такве приче не напуштају.

"Понекад се будим ноћу и размишљам о свему. Ово је тешко време за мене. Желим добро да промислим пре него што донесем одлуке", рекла је она.

Канцеларка је упозорила да су потребни стрпљење и опрез иако се ситуација креће у добром правцу.

"Видим светло на крају тунела. Али морамо да будемо веома, веома опрезни да осигурамо да у последњим метрима не умре много људи", рекла је она и додала да је још прерано да се каже колико ће трајати строги локдаун у Немачкој.

"Волела бих да саопштим неке добре вести. Али нема сврхе будути лажну наду и зато увек настојим да будем реалистична", рекла је Меркел.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Pijeta

05.02.2021. 08:19

Saosecanje se budi u nesretnim vremenima. Nije tada lako nikome pa ni velikim ljudima. Pandemija je otvorila ne samo nase oci nego i senzitivisala nas da shvatimo kako je sve krhko zato sto je utemeljeno na coveku kao krhkom biću. Mozda ce se o njemu vise govoriti i paziti na njega.