ПРЕМИНУО НУЛТИ ПАЦИЈЕНТ ВЕЛИКЕ БРИТАНИЈЕ: Годину дана после опоравка од короне, Конор нађен мртав

Танјуг

04. 02. 2021. у 21:10

ПРЕМИНУО НУЛТИ ПАЦИЈЕНТ ВЕЛИКЕ БРИТАНИЈЕ: Годину дана после опоравка од короне, Конор нађен мртав

Фото: АП

ПРВИ Британац заражен корона вирусом преминуо је годину дана након што се опоравио, а његово тело нашле су колеге у кампусу у Велсу.

Конор Елис Рид, двадесетшестогодишњи студент кинеског језика, сматра се првим Британцем који се заразио корона вирусом у новембру 2019. године док је живео и радио као учитељ у школи у кинеском Вухану, пишу британски медији.

Иако се опоравио од ковида-19, у новембру 2020. године пријатељи су пронашли његово беживотно тело у соби у универзитетском кампусу Бангор у Велсу.

Обдукција је показала да је узрок смрти било респираторни застој због бронхопнеумоније настале као последица употребе токсичних дрога.

Док је био заражен у Вухану, епицентру корона вируса, Рид је водио дневник у којем је поделио своја искуства скоро једномесечне борбе с вирусом.

Он је написао да му је стање првих десет дана било веома тешко, да би се све додатно погоршало дванаестог дана.

- Мислио сам да је прошао онај проблематичан период, али је тек тада започела ноћна мора. Отежано сам дисао, стално сам морао да идем у тоалет. Знојио сам се и дрхтао. Нисам могао да удахнем, гушио сам се. Када дишем звучим као да неко гужва папирну кесу. Мислио сам да је то то, да нема повратка- написао је Рид.

Након 24. дана болест је попустила па се Рид вратио на посао.

Убрзо је отпутовао у Аусталију да посети породицу, а након тога се вратио у Велс да настави студије кинеског језика и лингвистике.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)