СПРЕМА СЕ НОВИ УДАР НА РУСИЈУ ЗБОГ НАВАЉНОГ: Демократе и републиканци сложни - представљен нацрт закона о санкцијама

Танјуг

04. 02. 2021. у 07:23

СПРЕМА СЕ НОВИ УДАР НА РУСИЈУ ЗБОГ НАВАЉНОГ: Демократе и републиканци сложни - представљен нацрт закона о санкцијама

Фото АП

ГРУПА америчких сенатора из обе странке представила је америчком Конгресу нацрт закона о санкцијама против Русије због ситуације са руским опозиционаром Алексејем Наваљним, саопштила је прес-служба сенатора Марка Рубија, републиканца са Флориде.

- Предлог закона о позивању Русије на одговорност за малигне активности намеће циљане санкције против руских званичника, саучесника у дрском кршењу међународног права, укључујући тровање и затварање опозиционог лидера и активисте Алексеја Наваљног - наводи се у саопштењу.

У уторак је суд у Москви преиначио условну казну Алексеју Наваљном у случају проневере Ив Рошер на 3 године и 6 месеци у затвору средњег нивоа безбедности. Он ће остати у притворском објекту док судска одлука не ступи на снагу.

У среду је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила да Сједињене Државе увек измишљају разне изговоре за изрицање антируских санкција и за то им нису потребни никакви конкретни разлози. Такође је нагласила да санкције које се предузимају против Русије заслужују противмере, али Русија то неће учинити агресивно, већ на добро промишљен начин.

Према њеним речима, такав приступ увек је кориснији и ефикаснији. Она је додала да ће одговор бити јаван и добро образложен, наводи агенција.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)