ПОЧЕЛО ЈЕ "МЕШАЊЕ У СВЕ": Бајден најавио - "САД ће предузети одговарајуће мере поводом пуча и Мјанмару"

Танјуг

01. 02. 2021. у 20:46

ПОЧЕЛО ЈЕ МЕШАЊЕ У СВЕ: Бајден најавио - САД ће предузети одговарајуће мере поводом пуча и Мјанмару

Фото: ЕПА

САД ће одмах размотрити законе и овлашћења о санкцијама и предузети "одговарајућу акцију" након војног пуча у Мјанмару, изјавио је данас амерички председник Џозеф Бајден.

- Сједињене Државе уклониле су санкције против Бурме (Мјанмара) током протекле деценије на основу напретка ка демократији - рекао је Бајден, преноси Ројтерс.

Он је додао да ће преокрет тог напретка захтевати хитну ревизију америчких закона и овлашћења о санкцијама, након чега ће уследити одговарајуће мере.

Војска Мјанмара прогласила је рано јутрос ванредно стање, преузела власт у држави и потврдила да је спровела хапшења високих владиних функционера као одговор на превару за коју тврде да је спроведена током прошлогодишњих општих избора.

Власт је преузео врховни командант оружаних снага, генерал Мин Аунг Хлаинг, смењена су 24 министра и њихови заменици и именовано 11 нових министара, пренела је војна телевизија Мјавадеј.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Komandant 1001

01.02.2021. 21:39

Američki standard naglo je skočio u nebesa kada je počeo 2ww. Od tada, shvativši da samo ratovima po svetu mogu imati standard, društveni i privatni sebe održavaju....od nekih 230 god samostalnosti, USA nije ratvala po svetu nekih 28 godina....sve je prosto ko srpski pasulj