АМЕРИКУ ОЧЕКУЈЕ КОВИД "ОЛУЈА ПЕТЕ КАТЕГОРИЈЕ": Инфектолог уплашен - Видећемо нешто што још нисмо видели у овој земљи

Novosti online

01. 02. 2021. у 14:21

АМЕРИКУ ОЧЕКУЈЕ КОВИД ОЛУЈА ПЕТЕ КАТЕГОРИЈЕ: Инфектолог уплашен - Видећемо нешто што још нисмо видели у овој земљи

Фото: ЕПА

МЈКЛ Остерхолм, амерички стручњак за инфективне болести, рекао је у недељу како ће се САД ускоро суочити са "ковид олујом 5. категорије" у виду новог и заразнијег соја корона вируса, који је првобитно откривен у Великој Британији, а тренутно се шири и Америком.

- Видећемо нешто што још нисмо видели у овој земљи - поручио је овај стручњак, додајући да не треба да их завара број заражених који тренутно опада.

- Замислите где се тренутно налазимо: Седимо на некој плажи где је температура идеална, небо је савршено плаво, дуга лагани поветарац. Али видим ураган категорије 5 или виши, 700 километара од обале. Рећи људима да се евакуишу по том лепом дану са савршеним небом биће веома тешко. Али, морам да им кажем да ураган долази - сликовито је објаснио Остерхолм током гостовања у емисији "Меет Тхе Пресс" на НБЦ каналу.

Овај директор Центра за истраживање заразних болести при Универзитету Минесота позвао је и на вакцинисање у што већем броју, посебно када је реч о старијем становништву. Он је предложио и да ако не може другачије - да људи приме бар једну дозу вакцине уместо да се форсира ревакцина на време, преноси "Хуффингтон пост".

- Заиста можемо пуно да урадимо за смањење броја озбиљно оболелих и преминулих у идућем великом таласу који долази - закључио је.

(Блиц жена)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)