ДМИТРИЈ ПЕСКОВ: Европа баца на сметлиште потенцијал односа са Русијом

Novosti online

31. 01. 2021. у 18:45

ДМИТРИЈ ПЕСКОВ: Европа баца на сметлиште потенцијал односа са Русијом

Песков и Путин / Фото АП

КРЕМЉ жали што Европа непромишљено и неосновано „баца на сметлиште“ потенцијал односа са Русијом, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

Портарол Кремља је интервјуу телевизији „Русија 1“ рекао да су земље Европске уније „потпуно непромишљено и неосновано бациле на сметлиште потенцијал односа са Русијом“.

Према речима Пескова, огромна количина изазова које су сада пред државама „диктира потребу за развојем овог дијалога“.

- Али сваки дан чујемо изјаве које чујемо. И не свиђа нам се то - истакао је он.

Песков је нешто раније рекао да у говору председника Русије Владимира Путина на форуму у Давосу није било никакве конфронтације и упозорења и да је то био покушај да се допре до здравог разума политичара.

Подсетимо, руски лидер Владимир Путин први пут за 12 година учествовао је на Међународном економском форуму у Давосу 27. јануара који јеове године одржан у онлајн формату. Како је рекао председник, „постоји могућност да се суочимо са колапсом у светском развоју и борбом свих против свих“.

Путин је на форуму у Давосу такође рекао да би Русија и Европа требало да се врате ка позитивној агенди и да јачају трговинско-економску сарадњу. Према речима руског лидера, „тренутна ситуација очигледно није нормална“. Шеф Русије је такође приметио да дијалог између Русије и Европе захтева искреност, ослобађање од фобија и проблема из прошлости како би се постигла позитивна фаза у односима.

(Спутњик.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)