ЛОШЕ ВЕСТИ ЗА ЕРДОГАНА: Осујећен снажан турски напад на стратешку тачку! (ВИДЕО)

Novosti online

31. 01. 2021. у 10:00

ЛОШЕ ВЕСТИ ЗА ЕРДОГАНА: Осујећен снажан турски напад на стратешку тачку! (ВИДЕО)

Фото: ЕПА

КАСНО увече, 30. јануара, Сиријске демократске снаге (СДФ) осујетиле су још један напад турских снага на ауто-пут М4 на североистоку Сирије.

Турски милитанти покушали су да се инфилтрирају у одбрану СДФ-а западно од Ајн Исе, на северу Раке, да би дошли до ауто-пута. План милитаната је очигледно био да се блокира саобраћај на ауто-путу. Међутим, милитанти су се суочили са борцима СДФ-а, који су онемогућили инфилтрацију након тешких сукоба.

М4 повезује ал-Хасаку са Раком и североисточним делом Алепа. Неколико јединица руске војне полиције чува цивилне путнике дуж ауто-пута.

У вези с тим, новинска агенција Хавар известила је да турска војска гради своју трећу базу на периферији Ајн Исе.

Нова база се гради у близини села ал-Мишерфа, километар северно од М4 и три километра североисточно од Ајн Исе. Раније овог месеца, турске снаге изградиле су осматрачницу на истом месту.

Турске снаге већ неколико месеци врше притисак на Ајн Ису. Локација града на М4 и близина Раке чине га једним од најважнијих урбаних центара у североисточној регији.

Присуство руских и сиријских снага спречава турске снаге да покрену велики напад и заузму Ајн Ису. Ова ситуација се вероватно неће ускоро променити.

Више информација о рату у Сирији и ситуацији на Блиском истоку можете прочитати КЛИКОМ ОВДЕ.

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)