ПРОДУЖАВА СЕ ВАНРЕДНО СТАЊЕ? Јапанске власти разматрају ову одлуку због великог броја новозаражених

Тањуг

31. 01. 2021. у 00:13

ПРОДУЖАВА СЕ ВАНРЕДНО СТАЊЕ? Јапанске власти разматрају ову одлуку због великог броја новозаражених

Фото: АП

ЈАПАНСКЕ власти су данас почеле да разматрају могућност продужења ванредног стања на још месец дана у Токију и другим подручјима која бележе висок пораст броја новозаражених, рекли су извори упознати са ситуацијом агенцији Кјодо.

Коначна одлука о продужењу ванредног стања у 11 од 47 префектура у Јапану након истека рока првобитно најављеног за 7. фебруар биће донета у току следеће недеље, рекли су извори блиски премијеру Јошихиди Суги.

Он је додао да ће продужење ванредног стања бити неизбежно у осам од 11 префектура, укључујући и Токио.

Ванредно стање је најпре уведено у Токију и три оближње префектуре 7. јануара, а шест дана касније проширено је на још седам других префектура.

У овим префектурама је на грађане апеловано да не излазе напоље без преке потребе, а на власнике ресторана и кафића да скрате радно време својих објеката.

Суга је данас изјавио да мора још мало да посматра ситуацију пре него што донесе одлуку, како наводе званичници који су се сусрели са њим.

Извори наводе да би ванредно стање могло да остане на снази током наредне три недеље до месец дана, као и да би састанак на којем ће о њему бити расправљано могао да се одржи у среду или четвртак.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)