ФБИ У ПАНИЦИ: Бомбе код седишта Демократске и Републиканске странке поднетнуте ноћ пре побуне на Капитолу

Novosti online

29. 01. 2021. у 19:08

ДВЕ бомбе у близини седишта Демократске и Републиканске странке откривене 6. јануара подметнуте су ноћ пре побуне на Капитолу, објавио је ФБИ у петак.

ФБИ У ПАНИЦИ: Бомбе код седишта Демократске и Републиканске странке поднетнуте ноћ пре побуне на Капитолу

Фото: ФБИ

Федералне власти поново су повећале награду за информације о бомбашу и објавиле нове детаље и фотографије осумњиченог у петак, истичући хитност коју Министарство правде третира под овим углом истраге, у случају остаје једна од најзабрињавајућијих мистерија за спровођење закона.

ФБИ је такође идентификовао ципеле осумњиченог као ципеле Nike Air Max Speed Turf у жутој, црној и сивој боји, а укључио је и њихове побољшане фотографије, заједно са фотографијама уређаја.

Награда за информације које воде до локације, хапшења и осуде особе или људи одговорних за постављање бомбе сада износи 100.000 америчких долара. ФБИ и Биро за алкохол, дуван, ватрено оружје и експлозиве већ су повећали награду једном - на 75.000 америчких долара - почетком овог месеца.

Отприлике у 13:00 часова 6. јануара 2021. године, више агенција за спровођење закона примиле су извештаје о сумњи на бомбу у седишту Републиканског националног комитета које се налази у Вашингтону, око 13:15 часова, друга сумњива бомба пријављена је у седишту Демократског националног комитета.

Бомбе су откривене у року од неколико минута око 13 сати. Тог дана, баш у време када је гомила присталица председника Доналда Трампа кренулa je на зграду Капитола.

На фотографијама се особа појављује у сивој дуксерици са капуљачом и носи руксак, преноси Си-Ен-Ен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)