УБИЈЕН РУСКИ ОФИЦИР: Пао у тајној акцији, хтео да се пробије са друговима иза непријатељских линија (ФОТО)

Novosti online

29. 01. 2021. у 16:07

УБИЈЕН РУСКИ ОФИЦИР: Пао у тајној акцији, хтео да се пробије са друговима иза непријатељских линија (ФОТО)

Фото: Депоситпхотос

ОФИЦИР руских специјалних јединица је убијен у северозападној области Сирије - Идлибу, током сукоба са терористима. Михаил Клименсов је био официр руске војске. Према информацијама он је убијен још 14. јануара.

Тог дана "Ал-Фатах ал-Мубин" фракција џихадиста је објавила да је зауставила покушај инфилтрације сиријских и руских снага у Идлибу према граду Енкави у равници Габ.

"Ал Фатах ал Мубин" међутим није потврдио идентитет погинулих. То је подигло сумњу у вези са извештајима о смрти припадника руских оружаних снага.

Руске и сиријске снаге су покренуле неколико покушаја инфилтрације иза непријатељских линија током 11, 14. и 15. јануара. Чак 11 милитаната је ликвидирано током првог дана акције.

Министарство одбране Русије дуго није коментарисало смрт свог официра. Међутим, руске снаге су на крају потврдиле своје губитке у Сирији.

Руске снаге су распоређене на више линија фронта око Идлиба, где су дошле да подрже активности руских трупа и њихове операције. Смрт Клименсова, уколико буде званично потврђена, довешће до страховитог одговора и одмазде руске авијације.

Више информација о рату у Сирији и ситуацији на Блиском истоку можете прочитати КЛИКОМ ОВДЕ.

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)