НАЈВИШЕ У РЕГИЈИ ВЕНЕТО: Расте проценат заражених у Италији

Танјуг

28. 01. 2021. у 08:27

У ПОСЛЕДЊА 24 сата у Италији је од 300 хиљада тестираних градзана на ковид19, откривено 15 хиљада заражених, а у једном дану од инфекције је преминуло 467 пацијената, пише агенција Анса.

НАЈВИШЕ У РЕГИЈИ ВЕНЕТО: Расте проценат заражених у Италији

Фото Танјуг-АП

Проценат заражених у односу на број тестираних је порастао у једном дану, износи 5,17, а предходни дан је био 4,1.

Медија извештавају о “буму” новозаражених у северној регији Венето, где је у једном дану забележено 2385 нових шлучајева заразе на пет милиона становника.

Та регија је у првом таласу пандемије била “поштедзена”, број заражених и жртава вируса је био мален у односу на број становника.

То се тумачило кампањом масовног тестирања предузетог под геслом да “вирус треба тражити, а не чекати да се манифестују знаци заразе”.

Анти-ковид кампања је промењена након што је председник регије Атилио Фонтана раскинуо сарадњу са вирологом, професором Андреом Крисанти.

Од почетка заразе ковида19 у Италији, највише заражених и преминулих било је у северној регији Ломбардија.

У последња 24 сата ту је тестирано 2293 новозаражених. До сада је у Ломбардији од корона вируса преминуло укупно 26.851, а у целој Италији 86 хиллада је жртава вируса.

“Пандемија ковида19 једна од првих којима ћемо бити изложени, јер ће из животињског света доћи друге заразе. Морамо се адаптирати на такву могућност”, рекао је председник италијанске агенције за лекове Дзордзо Палу на конференцији за медије коју је организовало Министарство за здравље.

Том приликом је је саопштено да је формиран конзорциј који ће пратити мутације вируса ковид19 и анализирати како вирус реагује на вакцину.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)