ОБЈАВЉИВАЊЕ ПЛАНА ЗА КАРАНТИН: За оне који долазе у Британију, могућност увођења карантинских хотела

Танјуг

27. 01. 2021. у 09:32

ОБЈАВЉИВАЊЕ ПЛАНА ЗА КАРАНТИН: За оне који долазе у Британију, могућност увођења карантинских хотела

Фото Танјуг

БРИТАНСКА влада ће данас објавити планове у вези ограниченог хотелског карантина за Британце који се враћају из 30 високоризичних земаља обухваћених забраном путовања због Ковид 19, пише британски „Тајмс“.

Те земље укључују Јужну Америку, Португал, Зеленортска острва и Јужну Африку, преноси Ројтерс.

Премијер Борис Џонсон је одбио позив министарке унутрашњих послова Прити Пател на увођење привременог затварања граница, известио је Тајмс, додајући да је Пател тражила забрану путовања како би се зауставио пренос у земљу потенцијално отпорних сојева коронавируса на вакцине.

Британски премијер је најавио раније да се разматра могућност увођења карантинских хотела за оне који долазе у Британију како би спречио ризик од уласка нових мутираних сојева коронавируса у земљу, а шефови авиокомпанија, укључујући "Бритиш ервејз", "Вирџин атлантик" "и Изиџет", критиковали су јуче такав могући план за неке или све доласке у Британију и затражили пакет економске подршке.

Британија је у новој години претрпела нагли пораст инфекција Ковид 19 и смртних исхода, делимично подстакнуте новом, заразнијом мутацијом вируса која је први пут идентификована у југоисточној Енглеској, наводи агенција.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)