ОВО ЈЕ АХИЛОВА ПЕТА Ф-35: Амерички часопис о односу снага ловаца пете генерације - "Биће лак плен за Су-57"

Новости онлине

26. 01. 2021. у 23:01

ОВО ЈЕ АХИЛОВА ПЕТА Ф-35: Амерички часопис о односу снага ловаца пете генерације - Биће лак плен за Су-57

Фото: ЕПА

АМЕРИЧКИ стелт-ловци Ф-22 и Ф-35 имају бројне недостатке који их чине рањивим за противника, пише „Нешенал интерест“ и додаје да неке америчке летелице лак плен за руског ловца Су-57.

- Упркос мишљењу многих, стелт није невидљиви плашт - написали су новинари.

Према њиховом мишљењу, руски надзорни радари „Подсолнух“ се одлично сналазе са задатком детектовања стелт-авиона на небу. Истовремено, новинари тврде да руски радари с лакоћом прате Ф-35 на великим растојањима.

Аутори чланка тврде да технологија инфрацрвеног претраживања такође прорачунава локацију америчких стелт-ловаца.

Међу „минусима“ америчких летелица, „Нешенал интерест“ је навео значајно заостајање у свим параметрима у ваздушној борби, за шта ловци Ф-35 или Б-2 нису предвиђени.

Аутори истичу да Ф-35 у ваздуху може да постане „лак плен за руског Су-57“.

Амерички лист недавно је упоредио какве би шансе имали ловци пете генерације Су-57 и Ф-35 у ваздушном дуелу након што је Херој Русије, пробни пилот Магомед Толбојев изнео став да би Су-57 победио Ф-35 у ваздушној борби један на један захваљујући својим маневарским способностима.

- Су-57 ће га лако убити, ако се сретну један на један. Ф-35 не може да маневрише, он нема те способности, али зато има електронску снагу - рекао је Толбојев, истакавши да је противник „свакакве електронике“, јер квар у њеном раду могу изазвати чак и сунчеве бакље.

Раније је агенција „Блумберг“ писала да америчка војно-индустријска корпорација „Локид Мартин“ није уклонила 871 дефект на ловцу Ф-35 који је раније откривен. Како је агенција пренела, откривени недостаци на ловцу пете генерације би могли да се одразе на његову борбену готовост, одржавање и обављање задатака.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)