ДРАМАТИЧНО ПРИЗНАЊЕ АНГЕЛЕ МЕРКЕЛ: "Нама је ствар измакла контроли!"

Танјуг

26. 01. 2021. у 11:45

НЕМАЧКА канцеларка Ангела Меркел признала је да се ситуација у тој земљи, у борби против корона вируса, властима измакла контроли.

ДРАМАТИЧНО ПРИЗНАЊЕ АНГЕЛЕ МЕРКЕЛ: Нама је ствар измакла контроли!

Foto AP

Према писању дневника "Билд" она је, на видео конференцији са шефовима фракција ЦДУ/ЦСУ како у Бундестагу, тако и покрајинским скупштинама, отворено говорила о неуспеху власти.

- Нама је ствар измакла контроли - цитира лист канцеларку.

Она је истакла да се број новооболелих мора смањити на 50 на 100.000 становника, а констатује да се сада сви радују када је испод 200.

Меркел је признала и неуспех власти, рекавши да здравствене службе немају способност да прате контакте оболелих. Канцеларки је посебно важно да путовања отежа или скроз забрани, што би могло да извуче земљу из корона понора.

- Сто пута сам поставила питање зашто не можемо да забранимо путовања? - рекла је она.

Додала је да стално добија одговор да је Немачка слободна земља, да је могуће ограничити радијус кретања, али да је тешко забранити путовање у свет. Меркелова жели да путовања учини неатрактивним и непријатним оштрим режимом уласка у земљу.

Што се „откључавања“ тиче, каже да тренутно не може да се говори о томе.

- Мораћемо другачије да се отварамо него што је одлучено - прво обданишта и школе, онда радње и ресторане - објаснила је немачка канцеларка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)