ПУТИН О ХАОСУ У РУСИЈИ: Пуцали су из тенкова, директно на зграду парламента (ВИДЕО)

Novosti online

25. 01. 2021. у 15:26

ПУТИН О ХАОСУ У РУСИЈИ: Пуцали су из тенкова, директно на зграду парламента (ВИДЕО)

Фото: ЕПА

ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин, у контексту суботњих протеста у Русији, подсетио је на нереде у Сједињеним Америчким Државама, где је учесницима заузимања Капитола запрећено казном од 15 до 25 година затвора.

- Све се може, али без прекорачења закона. Видите шта се догодило у Америци – маса је заузела парламент. Ми смо имали ситуацију када су пуцали на парламент у центру Москве, млади о томе и не знају. Пуцали су из тенкова, директно на зграду парламента. То није било тако давно - рекао је Путин током састанка са студентима поводом Дана руских студената.

Према његовим речима, врло младе особе нису чуле за те догађаје у руској историји.

- Млади људи, који иду у школу, они то нису ни видели, нити су чули о томе. За њих је то као инвазија Наполеона на Москву 1812. године. То је тако далеко да они не могу ништа ни да осете. Међутим, старији људи морају да знају и памте. И ни у ком случају одговорни људи не би смели то да дозволе - сигуран је руски председник.

Он се поново вратио на тему заузимања Капитола у САД-у.

- У Вашингтону су заузели парламент. Шта раде са тим људима? Како је рекао један од руководилаца ФБИ, 'имамо дуге руке, све ћемо ухватити и ухапсити'. Казна је од 15 до 25 година затвора, као за домаћи тероризам. Они су такође изашли са политичким паролама, али ван оквира закона. Зашто би све ван закона требало да се решава? Не може - изјавио је Путин.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)