ПОЧИЊЕ ПРАВНИ "РАТ" ОКО ВАКЦИНЕ: Италија најавила предузимање законских мера због кашњења испоруке цепива против Ковида 19

Тањуг

24. 01. 2021. у 22:01

ПОЧИЊЕ ПРАВНИ РАТ ОКО ВАКЦИНЕ: Италија најавила предузимање законских мера због кашњења испоруке цепива против Ковида 19

Фото: ЕПА

ИТАЛИЈА ће предузети законске мере и појачати притисак у Бриселу на Фајзер и АстраЗенеку због кашњења у испорукама вакцина против ковида-19, изјавио је данас италијсански министар спољних послова Луиђи Ди Мајо.

Циљ је да компаније намире количину вакцине коју су обећале, а не да се тражи компензација, рекао је Ди Мајо државној телевизији РАИ.

- Ово је европски уговор који Фајзер и АстраЗенека не поштују, па ћемо из тог разлога предузети законске мере...Радимо тако да се наш план вакцина не мења", рекао је Ди Мајо, преноси Ројтерс.

Упитан засто мисли да су фармацеутске компаније биле приморане да најаве смањења, Ди Мајо је рекао да верује ''да су једноставно загризле више него што су могле да сажваћу'".

- Активирамо све канале, тако да Европска комисија чини све да ова господа поштују своје уговоре - рекао је он.

Раније данас је и председник Европског савета Шарл Мишел рекао је да ће ЕУ користити легална средства како би обезбедила да фармацеутске компаније поштују уговоре о испоруци вакцина против КОВИД-19.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)