РУСИ МОРАЈУ ДА ИНТЕРВЕНИШУ: Погинуо војник, има заробљених, букнуо жестоки сукоб у подељеном граду! (ВИДЕО)

Novosti online

24. 01. 2021. у 19:49

РУСИ МОРАЈУ ДА ИНТЕРВЕНИШУ: Погинуо војник, има заробљених, букнуо жестоки сукоб у подељеном граду! (ВИДЕО)

Фото: ЕПА/Принтсцреен

ТОКОМ последњих 24 сата избили су снажни сукоби између сиријских Националних одбрамбених снага (НДФ) и безбедносних јединица Сиријских демократских снага (СДФ) у граду Камишлију.

Извор безбедносних снага СДФ-а, Асајш, саопштио је новинској агенцији "North Press" да су сукоби започели када су борци НДФ-а отворили ватру на положај СДФ-а у месту Халка у јужном делу Камишлија.

"Sky News Arabia" је известила да је током сукоба Асајш убио борца НДФ-а, а још тројицу заробио. Ове тврдње тек треба потврдити.

Сукоби су се смањили до јутарњих сати 24. јануара. Асајш је распоредио велико појачање у Халку и другим деловима града Камишлија.

Североисточни град, који се налази на самој граници са Турском, већи део рата је био под заједничком контролом снага СДФ и Дамаска. Две стране су се раније сукобљавале у више наврата.

Опсада СДФ-а у делу града Хасаке, који је под контролом владе, јужно од Камишлија, можда је изазвао напад НДФ-а. Опсада је започела пре више од недељу дана. СДФ врши притисак на Дамаск да ублажи ограничења на подручја која држе Курди у северном Алепу.

Инцидент у Камишлију вероватно неће даље ескалирати. Руска војна полиција, која контролише базу на градском аеродрому, вероватно ће ускоро интервенисати.

Вести из Сирије можете читати кликом ОВДЕ.

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Gojko

24.01.2021. 21:31

Opet je banda islamske države sačekala autobuse koji su prevozili sirijske vojnike na istom putu Deir Ezor-Palmira,gde su pre mesec dana ubili 30 sirijskih vojnika.Danas su ubili 3,a ranili 10 .Slike napadnutih autobusa na spriters.Twitter