(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ХУЛИГАНИ БРУТАЛНО ПРЕБИЛИ МЛАДИЋА (15): Отворили су му лобању, лекари се боре за живот

Novosti online

24. 01. 2021. у 13:30

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ХУЛИГАНИ БРУТАЛНО ПРЕБИЛИ МЛАДИЋА (15): Отворили су му лобању, лекари се боре за живот

Фото: Принтскрин

ИЗ ПАРИЗА долази ужасан снимак на којем се види брутално пребијање младића украјинског порекла. Овај напад је главна вест у француским медијима.

Умало линчован, Јуриј, стар 15 година, бори се за живот у болници. Њега су металним шипкама скоро на смрт пребили десетак младића.

Његов рођак Петро, ​​којег је ЛЦИ контактирао у четвртак, изузетно потресен каже за француске медије да је Јуриј био са неким пријатељима након школе, било је између 17 и 18 сати.

- Стигла је гомила људи, очигледно из Ванвеса. Очигледно су тражили младе људе из комшилука. Чини се да је то прича о супарничким бандама. Сигурно су мислили да је Јуриј један од људи које су тражили. А када је мој рођак покушао да побегне, пао је на земљу и тамо су га претукли. Заиста не мислим да је Јуриј на било који начин умешан у овакву причу - рекао је он.

Сведоци овог ужасног пребијања су брзо позвали помоћ. Полиција и прва помоћ брзо су стигли на лице места. Нападачи су већ били побегли. Жртва је још била на земљи.

Уз подршку хитних служби, Јуриј је примљен у хитну болницу.

- Када сам га видео у ватрогасном возилу, на неколико места му је била отворена лобања, било је заиста ужасно. Напали су га гвозденим шипкама и штакама. Рекао ми је да не познаје појединце, да га боли, да му је хладно и да не жели да умре - каже Наталија, Јуријева мајка.

Поводом овог догађаја огласио се велики број јавних личности. Министар унутрашњих послова Жералд Дарманен је дао подршку младићу и његовој породици и рекао да ће истрага довести до тога да се починиоци приведу пред лице правде.

Снимак бруталног пребијања младића, узнемирујућег садржаја, можете погледати ОВДЕ.

И Марин Ле Пен је осудила напад.

- Изузетно насилни напад на младог Јурија у Паризу: морамо ли се навикнути на ову дивљину? Морамо ли се навикнути на ове варварске линчеве? Данас Јуриј, сутра ко? Влада више не може затварати очи пред овом свакодневном ултранасиљу и да на њу одговара само кроз културни изговор! - рекла је она.

По последњим информацијама, пошто је био првобитно стављен у вештачку кому, Јуриј се пробудио и стање му се побољшава. Његова мајка се само нада да ће моћи поново бити исти као пре поред тога што му је била отворена лобања на неколико места, поломљене руке и ребра.

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)