ДОК СУ НА ЗАПАДУ ЋУТАЛИ О СТРАДАЊУ НАШЕГ НАРОДА: Трамп је Лерију Кингу изговорио речи које му Срби никада неће заборавити (ВИДЕО)

Novosti online

23. 01. 2021. у 20:06

ДОК СУ НА ЗАПАДУ ЋУТАЛИ О СТРАДАЊУ НАШЕГ НАРОДА: Трамп је Лерију Кингу изговорио речи које му Срби никада неће заборавити (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен

ПОЗНАТИ водитељ Лери Кинг, који је умро у 87. години живота, за живота је интервјуисао бројне познате личности, а велику пажњу српске јавности је, после много година, привукао његов интервју са тада само бизнисменом, а данас бившим председником САД Доналдом Трампом, који му је тада рекао да су Американци изазвали расуло на Косову и Метохији.

Трамп је критиковао НАТО бомбардовање и рекао да је то само донело “расуло, хаос и терор на Косову и Метохији”.

- Не знам да ли они то сматрају успехом, јер га ја не сматрам успехом. Они су жестоко избомбардовали земљу и целу ту област, сви беже у свим могућим правцима и нико не зна шта се дешава. А смртних случајева је на хиљаде - рекао је Трамп.

Кад га је Кинг упитао да ли би на Косову урадио исто што и Клинтон, он је одговорио да би “урадио мало другачије”.

- Знам да би то звучало ужасно, али погледајте расуло које су изазвали на Косову. Ми можемо да кажемо да смо изгубили мало људи. Наравно када смо имали авионе који са око 23 километра бацају бомбе. Али погледајте шта смо урадили на тој земљи и тим људима и смрти које су се десиле због нас. Дакле, није било губитака код нас и савезника, јер смо ми били скроз тамо горе, у авионима – навео је тада Трамп.

Фото: ЕПА

Ипак, сада већ бивши председник који је у интервјуу са Кингом наговестио могућу трку за Белу кућу на изборима 2000. (што се догодило 16 година касније), није се противио самој интервенцији.

- У неком тренутку морате да пошаљете копнене трупе, тако да не би могао било ко да прелази границе и све остало. Е, сада, да ли би људи били убијени? Можда. Можда и више. Али барем бисмо имали много мање смртних случајева и не бисте имали расуло и хаос који сада имате – истакао је Трамп.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)