ПОКУШАО ДА УЂЕ У КОНГРЕС СА НАПУЊЕНИМ ПИШТОЉЕМ: Америчка полиција истражује случај републиканца из Мериленда

Тањуг

22. 01. 2021. у 23:34

ПОКУШАО ДА УЂЕ У КОНГРЕС СА НАПУЊЕНИМ ПИШТОЉЕМ: Америчка полиција истражује случај републиканца из Мериленда

Фото: ЕПА

ПОЛИЦИЈА у Вашингтону истражује случај у којем је републикански посланик покушао да уђе са напуњеним пиштољем у зграду америчког Конгреса.

Како су саопштили из Капитола, код посланика Ендија Хериса, који се иначе залаже за слободу ношења оружја, откривено је оружје приликом рутинске безбедносне провере на улазу до Представничког дома, јавља Ројтерс.

Херис, републиканац из Мериленда, тада је покушао да преда пиштољ свом колеги Џону Катку, који је то одбио рекавши да нема дозволу за ношење оружја, наводи се у саопштењу.

Након напада присталица бившег председника Доналда Трампа на Капитол 6. јануара, како би се појачала безбедност, испред улаза у Представнички дом постављени су детектори метала.

Неколико републиканских посланика, горљивих поборника права на оружје, бунили су се због детектора метала, а неки међу њима су игнорисали нове безбедоносне мере.

Иако овај инцидент нису желели да коментаришу ни Херис, ни Катко, ни полиција, Ројтрерс наводи да је Херис на крају изашао из Капитола, па се након десетак минута вратио прошавши детектор метала без задржавања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)