БИЛ ГЕЈТС ПРИМИО ВАКЦИНУ ПРОТИВ КОРОНЕ: Милијардер на Твитеру објавио фотографију пелцовања (ФОТО)

Novosti online

22. 01. 2021. у 20:07

БИЛ ГЕЈТС ПРИМИО ВАКЦИНУ ПРОТИВ КОРОНЕ: Милијардер на Твитеру објавио фотографију пелцовања (ФОТО)

Фото: ЕПА

ОСНИВАЧ компаније Мајкрософт и америчких милијардер Бил Гејтс открио је да је примио прву дозу вакцине против корона вируса и захвалио се свим људима који су радили на прављењу лекова и цепива против ЦОВИД-19.

- Једна од користи као 65-годишњак јесте што сам подобан за вакцину против коронавируса. Примио сам прву дозу ове недеље и осећам се сјајно. Хвала свим научницима, добровољцима у истраживању, регулаторним делима и медицинским радницима који су на првој линији одбране који су нас довели до овог тренутка - написао је Гејтс на Твитеру.

Подсећања ради, Гејтс је недавно у свом блогу казао да је 2020. година била ужасна, али сматра да нам стижу добре вести у 2021.

-  Провео сам већи део 2020. године са колегама у фондацији (Фондација Гејтс) широм света на начинима како да се тестира, третира и спречи ЦОВИД-19. Када помислим на брзину научних напредака у 2020. години, ја сам запањен. Људска раса никада није направила оволики напредак када је реч о лечењу било које болести у једној години, него што је то свет учинио у борби против ЦОВИД-19 - објаснио је Гејтс.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)