ГАРДА ЗАВРШИЛА У ГАРАЖИ: Полиција Капитола избацила гардисте напоље, америчка армија удише издувне гасове аутомобила (ВИДЕО)

Novosti online

22. 01. 2021. у 16:49

НА хиљаде припадника америчке Националне гарде завршило је у гаражи или по оближњим парковима, пошто су их избацили из Конгресне зграде у Вашингтону само дан после инаугурације Џоа Бајдена.

ГАРДА ЗАВРШИЛА У ГАРАЖИ: Полиција Капитола избацила гардисте напоље, америчка армија удише издувне гасове аутомобила (ВИДЕО)

Фото: ЕПА

Гардисти су у Капитолу били две недеље, обезбеђујући зграду и околину после нереда и упада у Конгрес 6. јануара.

Националну гарду из конгресне зграде избацила је полиција Капитола. Велика група од око 5.000 људи завршила је у јавној гаражи без интернета, са само једним прикључком за струју и једним тоалетом са две кабине, објавио је амерички лист „Политико“.

​Други припадници Националне гарде, морали су да се снађу на други начин, а многи су морали да преноће напољу, на вашингтонској температури од само четири степена, колико је било у четвртак када је гардистима наложено да напусте зграду, пише амерички лист.

- Претходних дана сенатори и конгресмени су долазили да нам честитају и да се сликају са нама. Сада им више нисмо потребни и они су нас отерали у ћошак гараже. Осећамо се невероватно издатим - рекао је један од припадника Националне гарде за „Политико“.

У Вашингтону је боравило више од 25.000 припадника Националне гарде, велики број њих био је смештен у Конгресу, који је изгледао као војна база, док је америчка престоница наликовала на тврђаву.

​Гардисти су посебно кивни што им је за одмор после дванаесточасовних смена одређено да буду усред издувних гасова аутомобила, далеко од добрих услова.

​Бројни сенатори и конгресмени побунили су се због оваковог односа према војницима, па је делу припадника Националне гарде дозвољено да се врати у конгресну зграду, док се полиција Капитола извинила.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

SRB IN

22.01.2021. 17:02

Зато је "гарда" и то "национална", недостаје им само наставак на ово национална, нешто као социјализам, радници, сељаци, и симбол у обилу неких линија у белом кругу.