ПОЛИТИЧАРИ И ЈАВНЕ ЛИЧНОСТИ ПРИМИЛИ ВАКЦИНУ ПРЕКО РЕДА: У Аусрији почела оштра контрола због злоупотребе

Ј.Ж.С.

22. 01. 2021. у 18:27

ПОЛИТИЧАРИ И ЈАВНЕ ЛИЧНОСТИ ПРИМИЛИ ВАКЦИНУ ПРЕКО РЕДА: У Аусрији почела оштра контрола због злоупотребе

Фото АП

НЕКЕ аустријске савезне покрајине почеле су да шаљу контролоре у центре за вакцинацију како би се спречило вакцинисање особа које на то још немају право, преносе аустријски медији, након што је дан раније премијер Себастијан Курц оштро прозвао локалне власти због непоштовања утврђеног реда.

- Нама је важно да све буде прецизно документовано. Зато смо у све домове за старије, где се сада обавља вакцинација послали особље које надзире процес - рекао је премијер савезне покрајине Ворарлберг Маркус Валнер.

Широм Аустрије све се више градоначелника и локалних власти јавно извињава због тога што су се превремено вакцинисали.

Већина то оправдава тиме да је у домовима за старе остајало вишка вакцина које је требало употребити.

Осим локалних политичара, преко реда су се вакцинисали и неки чланови породице политичара, али и неке јавне личности.

У многим местима су сами градови и општине власници домова за старије па су тако градоначелници лично долазили по цепиво у домове.

Аустријски премијер Себастијан Курц жестоко је у више наврата критиковао овакво понашање и позвао све да се придржавају редоследа које је утврдило министарство здравља.

У Аустрији се тренутно завршава прва фаза вакцинисања у којој су цепиво примили само штићеници домова за старије и домова за негу, као и запослени у овим установама. У другој фази би требало би да се вакцинишу грађани старији од 80 година.     

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)