ПРЕДСЕДНИЦИ СЕ МЕЊАЈУ, ФАУЧИ ОСТАЈЕ: Разговара са новом администрацијом - његове препоруке прихваћене

Танјуг

22. 01. 2021. у 09:44

ПРЕДСЕДНИЦИ СЕ МЕЊАЈУ, ФАУЧИ ОСТАЈЕ: Разговара са новом администрацијом - његове препоруке прихваћене

Фото: АП

ВОДЕЋИ амерички стручњак за заразне болести Ентони Фаучи никада заиста није отишао са функције, али након што је издржао готово годину дана напада и подривања од стране бившег председника Доналда Трампа, сада поново разговара са америчком администрацијом са признатим ауторитетом, пише АП.

Бајден се током председничке кампање обавезао да ће Фаучија поставити за главног медицинског саветника када је ступио на дужност, а 80-годишњи научник, који је службовао под седам председника, одмах је прихватио и ступио у акцију.

Он је то назвао "ослобађајућим" и каже да иза њега сада стоји администрација која је прихватила његове препоруке за борбу против ковид-19.

- Једна од нових ствари у овој администрацији јесте да ако не знате одговор, не погађате. Само кажете да не знате одговор - рекао је Фаучи током конференције у Белој кући, преноси агенција.

Фаучи је јасно ставио до знања да верује да нова администрација неће манипулисати различитим порукама које су тако често долазиле из Трамповог тима, где је научна чињеница често била прикривена због политичких ставова председника.

Враћање Фаучију централне улоге у борби с ковид-19, знак је да је "наука која је била потиснута, сада опет у првом плану", сматрају амерички здравствени стручњаци, наводи АП.

Фаучи: Ускоро могуће заравњење криве броја заражених у САД

Ентони Фаучи, водећи амерички стручњак за заразне болести, изјавио је јуче да на основу недавних седмодневних просека инфекције корона вирусом ускоро може доћи до заравњења криве броја заражених у Сједињеним Америчким Државама.

На брифингу у Белој кући, Фаучи је рекао да се вакцина против корона вируса може модификовати како би се узеле у обзир нове мутације вируса и да, иако је забрињавајућа варијанта из Јужне Африке, изгледа да је нема у САД, преноси Ројтерс.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)