БАЈДЕН ИЗБАЦИО БИСТУ ВИНСТОНА ЧЕРЧИЛА: Ево због чега је нови председник Америке уклонио бисту британског лидера

Novosti online

21. 01. 2021. у 17:30

ЏО БАЈДЕН се уселио у Белу кућу и открио нови изглед Овалне собе у тренуцима када је потписивао пакет извршних уредби неколико сати након инаугурације. Оно што је медијима запало за око је то да је из кабинета уклоњена биста Винстона Черчила и да је она замењена бистом Цезара Чавеза.

БАЈДЕН ИЗБАЦИО БИСТУ ВИНСТОНА ЧЕРЧИЛА: Ево због чега је нови председник Америке уклонио бисту британског лидера

Фото: Танјуг/АП Пхото

"Вашингтон Пост" наводи да у кабинету није изложена биста британског лидера, а лист је цитирао портпарола Бајдена који је рекао да преображај одражава како су "разлике у мишљењима, изражене унутар заштитних ограда Републике, од суштинске важности за демократију".

Поред тога, у Овалној соби су тренутно и бисте Мартина Лутер Кинга јуниора, Розе Паркс, Еленор Рузвелт и Роберта Ф. Кенедија.

Бајден је такође декорисао кабинет портретима Френклина Д. Рузвелта, као и сликама Томаса Џеферсона, Александра Хамилтона, Бенџамина Френклина и Џорџа Вашингтона.

Биста Винстона Черчила поново је ушла у Овалну собу 21. јануара 2017. године када ју је тамо унео Трамп након што је уклоњена за време Барака Обаме, а уместо ње је стајала она Мартина Лутера Кинга Јуниора.

(Спутњик.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)