БИО ЈЕ ПОТПУНИ ХАОС: Исповест људи из Мадрида након стравичне експлозије (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

20. 01. 2021. у 22:40

БИО ЈЕ ПОТПУНИ ХАОС: Исповест људи из Мадрида након стравичне експлозије (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: ЕПА

У ЦЕНТРУ Мадрида данас је одјекнула јака експлозија у којој су живот изгубиле, према прелиминарним информацијама, три особе, док је осам повређено. Узрок несреће би могао бити цурење гаса у згради која припада Католичкој цркви. Очевици су испричали како су доживели експлозију која је потресла целу улицу.

- У шоку сам. Био је хаос. Нико није знао шта се десило – тако је радница у бару „Лос Тјернос“ описала тренутак експлозије у Мадриду.

Како је навела, она и кувар су приметили „нешто“, тек након што им је клијент рекао да је видео стуб дима.

- Он је пришао и рекао да је дошло до експлозије. Након тога је дошла полиција, ватрогасци… хаос! - испричала је радница. Бар је био отворен цело време. 

- Био сам у складишту и чуо ужасну буку. Када сам се попео горе, у продавницу је утрчала усплахирена жена. Срећом, није била повређена - рекао је други очевидац, радник у оближњем супермаркету.

- Док сам читао, чуо сам буку. Прозор у мојој дневној соби се затресао. Провирио сам и ништа нисам видео. Након тога сам добио поруку са питањем како сам - рекао је становник овог рејона Хавијер Берзос.

Себастијан Гомез, други становник рејона, гледао је телевизор када је чуо буку.

- Само што сам ручао и задремао. Бука ме је пробудила. Ја сам истрчао на балкон и ништа нисам видео, само полицијска возила како блокирају улицу - описује ситуацију Гомез.

Хесус Ремача је у тренутку експлозије радио у канцеларији, док је његова супруга била кући. По њеним речима, у суседној згради су сломљена стакла, куљао је дим и осетио се снажан мирис гаса.

Градоначелник Мадрида Мартинес-Алмеида се након несреће обратио становницима града. Он је изразио саучешће породицама погинулих, а повређенима скоро оздрављење.

(Спутњик.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)