ПОСЛЕ БРОЈНИХ КРИТИКА НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА: "Вог" прави нову насловну страну са Камалом Харис

Ј.Ж.С.

20. 01. 2021. у 15:18

ПОСЛЕ БРОЈНИХ КРИТИКА НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА: Вог прави нову насловну страну са Камалом Харис

Фото Tyler Mitchell/Vogue

Корисници друштвених мрежа критиковали су и осветљење фотографији на којој је Камала Харис одевена у сако, панталоне и старке, истовремено пропитујући уредништво "Вога" да ли су намерно одлучили да осветле и њену боју коже.

Такође су се питали због чега је часопис за штампано издање изабрао управу ту фотографију, а не ону формалнију, која је коришћена за дигиталну насловницу. На њој, Харис позира у светло плавом костиму дизајнера Мајкла Корса испред златне позадине.

- После великог интерсовања за дигиталну насловницу и у складу с прославом историјског тренутка инаугурације, објавићемо лимитирани број специјалног издања - рекао је портпарол "Вога".

Уредница Ана Винтоур била је присиљена да брани избор оригиналне фотографије која је почетком месеца кружила на интернет страницама.

- Схватили смо поруку негативних реакција на насловницу штампаног издања - рекла је она, појаснивши да намера часописа ни у којем случају није била да умањи значај невероватне победе Камале Харис на изборима и да је оригинална фотографија изабрана због приступачности.

Обе фотографије је снимио амерички фотограф Тyлер Мичел. Он је 2018. постао први афроамерички фотограф који је икада фотографисао за насловницу "Вога", а прва му је позирала Бјонс.

Харис није јавно реаговала, али њени извори блиски америчким медијима рекли су да је и сама изненађена избором опуштеније фотографије.     

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)